Havalimanlarında Unutulan Eşyalar Satışa Çıkarıldı

Havalimanlarında her gün pek çok kişi eşyalarını unutur. Bu eşyalar 1 yıl bekletilir ancak 1 yıllık süre içerisinde sahiplerinin almadığı eşyalar satışa çıkarılır. Havalimanlarında yolcuların unuttuğu valizler ve sırt çantalarının satışı ise ihale usulüyle yapılır.

Havalimanlarında Unutulan Eşyalar Satışa Çıkarıldı

Dönem dönem yapılan bu ihaleler birçok kişinin dikkatini çeker. Sahiplerine ulaşılamayan ya da kimsenin dönüp almadığı bu çantaların içinden aklınıza gelebilecek neredeyse her eşya çıkabilir. Bebek bakım malzemelerinden kol saatlerine, son teknoloji elektronik aletlerden lüks markaların ayakkabılarına kadar pek çok eşyayı bu valizlerin arasında bulabilirsiniz.

Birbirinden farklı birçok eşyayla dolu olan valiz ve çantaların satışa çıkarıldığı ihalelere katılımcı da çok oluyor. İhalelerden alınan bu eşyalar daha sonra firmalar tarafından mağazalarda ya da internet üzerinden satılır. Bu ürünlerin arasında piyasa değerinin neredeyse dörtte biri olan eşyalar bulmanız da mümkün.

Havalimanlarında Unutulan Eşyalara Ne Oluyor?

Yurt içi ve yurt dışı uçuşlar için havalimanlarında bulunan kişiler bazen eşyalarını burada unutabilir. Yolculuk yapan kişiler koli, sırt çantaları ve valizlerde taşıdıkları bu eşyalarını havalimanlarında unuttuklarında Bagaj Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait depolarda 1 yıl süreyle bekletilir. Bu süre içinde sahipleri elbette eşyalarını geri alabilir.

Havalimanlarında Unutulan Eşyalara Ne Oluyor?

Fakat çoğunlukla kişiler eşyalarını unuttuğunu fark etmediğinden dolayı bu birçok eşya bu depolarda kalır. Ancak sürekli yeni unutulan eşyalar depoya eklendiği için 1 yıl sürenin sonunda yer açılması ve bu ürünlerin değerlendirilmesi için eşyalar ihale yoluyla satışa çıkarılır.

Açık artırma olarak yapılan ihalelere katılım şartlarını sağlayan herkes katılabilir. İhale sonucunda kazanan kişi eşyaları satın alarak genellikle yeniden satışa çıkarır. Bunların sonucunda eşyalar da yeni sahiplerine ulaşmış olur.

Havalimanlarında En Çok Unutulan Eşyalar Neler?

Havalimanlarında her gün binlerce kişi uçuşuna yetişmek için koşturma halinde olur. Dolayısıyla bu durumda da bazı eşyaların düşmesi ya da kaybolması doğaldır. Bu kadar eşya havalimanlarında unutulduğunda ise bir süre sonra depolarda bir mağazayı dolduracak miktarda ürün bulunabilir. Bunlar arasında pek çok farklı türden eşya bulmak da mümkün olur.

Genellikle yolcular eşyalarını el ve sırt çantaları ile valizlerde taşıdığından dolayı havalimanlarında en sık unutulan eşyalar bunlardır. Bagaj olarak verilmeyen ve havalimanı içerisinde taşınan valiz ve çantalar çeşitli noktalarda unutulabilir. Bunların yanı sıra diğer sık unutulan eşya ise güneş gözlükleridir.

Boyutlarından dolayı kaybolmaya uygun olan güneş gözlükleri arasında lüks markaların ürünleri de bulunabilir. Bilgisayarlar ve fotoğraf makineleri de diğer unutulan eşyalardan. Birçok kişi ihalelere bu teknolojik aletlere daha uygun fiyatla sahip olmak için katılır. Bunlara ek olarak oyuncaklar da havalimanlarında sıkça unutulan eşyalar arasındadır. Çocukların düşürdüğü, almayı unuttuğu pek çok oyuncak da geri alınmadıkları takdirde ihalelerde yeni sahiplerine ulaşması için yerini alır.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesi
E-posta adresinizi başarılı bir şekilde kaydettiniz.
E-posta adresiniz zaten kayıtlı