Gümrük İşlemleri Nedir?

Türkiye sınırları içine giren ya da buradan çıkacak olan eşyalar ile taşıtların gümrük kuralları gereğince bazı işlemlere tabi tutulması gerekir. Özellikle eşyaların tabi olduğu bu işlemlere “gümrükleme işlemleri” adı verilir. Bunlar Gümrük Kanunu’nda belirtilen; ürünün gümrük rejimine tabi tutulması, imha edilmesi, yeniden ihraç edilmesi, serbest bir bölgeye konulması ya da gümrüğe terk edilmesi gibi işlemlerdir.

Ürünün ihraç ya da ithal edilmesi, antrepoya alınması, transiti, işleme rejimini tabi tutulması gibi işlemlerin hepsi birbirinden farklı prosedürlere sahiptir. Bütün bu işlemler doğrudan ya da dolaylı temsilcileri gümrük müşavirlerini takip ederek sonuçlandırılabilir. Doğrudan temsilciler gümrük işlemlerini yapacak firmanın çalışanı ya da kanuni temsilcisi olabilir.

Gümrük müşavirleri, çeşitli hizmetlerle gümrük işlemlerinin yapılmasına yardımcı olur, verilen vekaletnameyi göstererek gümrük işlemlerinin yapılmasını sağlayabilir. Gümrük müşavirleri sizin için Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu tespiti, vergi ile prosedür analizi, eğer eşya için alınması gereken izin ya da uygunluk varsa bunların hem başvuru hem de takibi, danışmanlık, lazım olduğunda eşyanın kontrolü, teslim alınması gibi çeşitli gümrük işlemlerini gerçekleştirebilir.

Gümrük İşlemleri Yapılamazsa Ne Olur?

Yurt dışından gelen tüm ürünlerin yurt içine girebilmesi için gereken gümrük işlemleri çeşitli sebeplerden dolayı tamamlanamayabilir. Bu gibi durumlarda ise işlemlerin tamamlanması ve ürünün teslim alınması için kişilere 6 aylık bir süre verilir. 6 aylık süre içerisinde ürünler gümrük idarelerinin depolarında bekletilir. Bu sürenin sonunda alınmayan tüm eşyalar incelenerek ne yapılacağına karar verilir.

Gümrük İşlemleri Yapılamazsa Ne Olur?

Ürünler vakıf ve derneklere bağışlanabilir, geri gönderilebilir, imha edilebilir ya da satışa çıkarılabilir. Gümrük malları perakende ya da ihale yollarıyla satılır. Bu sayede hem depolara gelecek olan yeni mallara yer açılır hem de değerli pek çok mal insanların faydalanması için piyasaya sürülmüş olur. Satış listeleri duyurulduktan sonra gümrük idareleri satış yoluna karar verir. Siz de perakende mağazalara giderek ya da ihalelere katılarak gümrük mallarını satın alabilirsiniz.

Gümrük Malları Nereden Satın Alınabilir?

Gümrük malları piyasa değerinin altında satılan ürünler olduğundan her kesimden pek çok kişinin dikkatini çeker. İhtiyacı olan herhangi bir eşyayı indirimli bir şekilde satın almak herkesin isteyebileceği bir durumdur. Dolayısıyla kişiler gümrük mallarını satın almanın yollarını araştırır.

Siz de Gümrük Sepeti’ni gümrük mallarına uygun fiyatlarla ulaşmak için tercih edebilirsiniz. Yazıcı aksesuarları ve yedek parçaları, sigorta şalter malzemeleri ve hidrolik pnömatik ürünlerden cilt bakım cihazları, elektrikli el aletleri ile süsleme malzemelerine kadar pek çok ürünü Gümrük Sepeti’nde bulabilirsiniz.

Aradığınız eşyaları oldukça avantajlı fiyatlarla satın almak için tercih edebileceğiniz Gümrük Sepeti sayesinde bütçe dostu bir alışveriş gerçekleştirebilir, ihtiyaçlarınızı ekonomik bir şekilde karşılayabilirsiniz. Gümrük Sepeti’nde size sunulan gümrük mallarını inceleyerek uygun fiyatlı pek çok ürüne kolayca ulaşabilirsiniz.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesi
E-posta adresinizi başarılı bir şekilde kaydettiniz.
E-posta adresiniz zaten kayıtlı